SOLK

SOLK

Somatisch Onvoldoende verklaarde  Lichamelijke Klachten

Onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK) wat is dat?

Iedereen heeft wel eens lichamelijke klachten. Last van de rug of hoofdpijn zijn veel voorkomende klachten. Meestal kun je achterhalen waardoor de klachten zijn opgekomen. Te weinig gedronken? Te lang voorover in de tuingewerkt? Verschillende factoren zijn van invloed op lichamelijke pijn.


Soms is het minder duidelijk waardoor de klachten zijn opgekomen. Wanneer klachten niet na enkele weken afneemt en verdwijnt lijkt er meer aan de hand te zijn. Echter bij verder lichamelijk onderzoek wordt daar niet altijd een verklaring voor gevonden. Klachten die langdurig aanwezig blijven en waar na lichamelijk onderzoek geen verklaring voor gevonden wordt. worden ook wel SOLK genoemdKort heldere animatie over de pijn begrijpen

Meer info over SOLK is te vinden op

http://www.thuisarts.nl/onvoldoende-verklaarde-lichamelijke-klachten

 


Begeleiding bij SOLK

Richt zich op de indirecte factoren van lichaamsbeleving en lichaamsgevoel.

Vele factoren zijn van invloed op ons lichaamsbeleving en lichaamsgevoel. Naast lichamelijke factoren zijn ook geestelijke factoren, emotionele factoren, omgevingsfactoren, onze waarneming en onze aandacht van invloed op ons lichaamsbeleving en lichaamsgevoel. Wanneer we niet direct aan de oorzaak kunnen werken, deze is immers onbekend, kijken we naar indirecte factoren om zo invloed uit te oefenen op de ervaring van de klachten. 
Ervaringen    "Ik wist dat wat ik had "niets" was. Alleen moest dat nog doordringen in heel      mijn systeem. Nu dat zo is gaat alles makkelijker en loopt het van zelf. Heel      veel tips doen veel met mij en ik heb ook veel geleerd, ondanks mijn                sceptische houding in het begin. Ook de boswandelingen vind ik geweldig          en blijf ik lopen." (R. 63 jaar)
   "Mijn fysieke klacht is niet veranderd. Wel is mijn leven veel verbeterd en          dat is mij heel waardevol."- (Fred v. W.)

LIMMEN

Zonnedauw 4D
1906 HA Limmen


ma:  13:00-21:00

do:    10:00 -14:00

AKERSLOOT

Julianaweg 20

1921 BG Akersloot


wo:   9:00-17:00 

IN de NATUUR

Castricum e.o.vr: 9.30-12.00

weekend in overleg 

CONTACT

24/7 bereikbaar 

www.natuurlijklichaamskracht.nl


072-505 51 61   |   06 - 49 91 70 37