Achtergrond NLK en Sandra

Mijn naam is Sandra Roubos.

   

Ik ben geboren en getogen in Alkmaar, N-H.


In 2002 ben ik met de praktijk Mensendieck Limmen gestart.

   

In 2019 is dat door ontwikkeld met een tweede praktijk in Akersloot en werk ik onder de naam 

"Sandra luistert goed naar je en stap voor stap krijg je oefeningen waar je wat mee kan"

 

Hier vertel ik u graag meer over mijn visie en ontwikkelingen bij de oefentherapie.

Mijn uitspraak en basis gedachten van waaruit ik werk is "ontspannen in beweging"

ACHTERGROND EN ONTWIKKELING

In de afgelopen 22 jaar die ik werkzaam ben als oefentherapeut Mensendieck heb ik veel ervaring opgedaan met verschillende werkzaamheden.


Na de opleiding (1998 -Amsterdam) ben ik begonnen in loondienst bij een groepspraktijk te Medemblik en Wervershoof. Deze praktijk behandelde veel cliënten met hyperventilatieklachten. Hierdoor werd ik geprikkeld om tijdens de behandelingen aandacht te besteden aan ademhaling en ontspanning. Daarnaast heb ik verschillende waarnemingen gedaan in Heerhugowaard, Alkmaar en Amstelveen. Ook heb ik In Warmenhuizen bejaardengym en in Heliomare (Katwijk aan zee) therapiezwemmen, tijdelijk van collega's waargenomen.


Van 2007 tot 2010 was ik regiomananger voor de oefentherapeuten uit Noord Holland Noord.  Als regiomanager had ik verantwoording voor het begeleiden en coachen  van het regioteam. Verzorgen van team- en regionale vergaderingen, onderwerpen bedenken, gastsprekers uitnodigen. Het regioteam is de verbinding tussen de landelijke beroepen vereniging van oefentherapeuten en het regionale werkveld van Noord-Holland. Het regioteam werd ondersteund door Zonh (Zorg ondersteuning Noord-Holland). Ik kreeg persoonlijke begeleiding/coaching bij mijn rol als regiomanager van Will Molenaar.


Al snel na mijn opleiding oefentherapie-Mensendieck ben ik mij gaan specialiseren in spanningsklachten. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat hyperventilatie en andere spanningsklachten niet alleen een lichamelijke oorzaak hebben. Regelmatig zit hier ook een psychosociale factor achter. Vanuit deze gedachte ben ik de opleiding persoonsgericht coachen ( Den-Haag) en de opleidingsspecialisatie Psychosomatiek (Utrecht) gaan volgen. Een specialisatie waar het accent ligt op de omgang met psychologische - psychosociale componenten bij lichamelijke klachten. 


Sinds 1 oktober 2010 ben ik officieel geregistreerd in het kwaliteitsregister als psychosomatische oefentherapeut. Een specialisatie naar mijn hart. 


Vanaf 2010 ben ik begonnen met het organiseren van de bewustzijnswandelingen en

verschillende workshops rondom bewustzijn en zelfinzicht, voor volwassen en voor kinderen. 


In de afgelopen jaren heb ik bedrijven trainingen gegeven op het gebied van "Gezonde Werkhouding". Training voor zowel kantoormedewerkers als medewerkers op de werkvloer met verschillende taken. In de regio Noord-Holland, o.a. Heemskerk, Den-Helder, Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk.


In 2014 is de (E)IK -training© gericht op innerlijke kracht daar bij gekomen en heb ik op basisschool DURV! in Alkmaar de training in 2014 - 2015 - 2016 mogen geven en ontwikkelen.


2015 - Tijd voor een BEDRIJFSNAAM waarin mijn visie, missie en werkzaamheden zich verbinden.

2015 - (E)IK bordspel© ontwikkeld- op spelende wijze thuis of in de klas oefenen.

2018 - Ontwikkeling van het ZONmodel - samenhang van verschillende aspecten helder in beeld. 


Ricky Booms van Dimgray is de vormgever van het logo, folder, flyer en bordspel" Sandra is deskundig, nam alle tijd in gesprekken en bij uitleg van de oefeningen. Kwam heel rustig over, wat mij een ontspannen gevoel gaf."OVERZICHT VAN GEVOLGDE OPLEIDING EN BIJSCHOLING vind je op deze pagina


LIMMEN

Zonnedauw 4D
1906 HA Limmen


ma:  13:00-21:00

do:    10:00 -14:00

AKERSLOOT

Julianaweg 20

1921 BG Akersloot


wo:   9:00-17:00 

IN de NATUUR

Castricum e.o.vr: 9.30-12.00

weekend in overleg 

CONTACT

24/7 bereikbaar 

www.natuurlijklichaamskracht.nl


072-505 51 61   |   06 - 49 91 70 37